— Dette er guttedrømmen. Som nordmenn er vi jo på toppen av næringskjeden. Når vi drar nedover i Europa har vi råd til alt, sier Alexander Grytten (27).

Sammen med kameraten Steffen Ersdal (27) skal han arrangere Euro-Rally. Det er et billøp fra Kolding i Danmark til Sunny Beach i Bulgaria.

På sju dager skal de dra gjennom åtte land, fire hovedsteder, og oppleve ekstrem bilkjøring, skyting med AK47, tankskjøring og ikke minst; fest hver kveld på ulike nattklubber.

Slik reklamerer de to kompisene for rallyløpet. Foto: Privat

— Når vi først drar rundt må vi jo oppleve utelivet i de ulike byene. Vi har testet hele ruta og alle aktivitetene selv og har stor tro på dette, sier Grytten.

60 påmeldte

Han sier løpet er i samme kategori, men et billigere alternativ til velkjente Gumball 1000 og liknende løp. Prisen på den ukeslange turen er 999 euro, altså cirka 8700 norske kroner.

— Dette blir en tur som alle har råd til. Vi har mange stopp og kjører ikke så langt hver dag. Mye av hensikten er jo å oppleve de ulike byene, forteller han.

De to kameratene fra Flekkefjord har tenkt tanken om å arrangere et sånt løp i mange år. I september lanserte de idéen.

— Vi har cirka 60 påmeldte fordelt på rundt 30 biler. Det er vi fornøyde med, men håper selvsagt at påmeldingene fortsetter å strømme inn, sier 27-åringen.

Han sier de har påmeldte fra Norge, Danmark, Sverige, Frankrike, Polen, Portugal og Spania.

Autobahn

For mange er det dagen i Berlin som peker seg ut som et høydepunkt. Da skal bilentusiastene leie Ferrarier, Porscher og andre biler for å teste dem på Autobahn.

— Det blir veldig gøy. Der skal vi teste mange forskjellige biler. Så skal vi ha konkurranse på lukket bane med egne biler. Raskeste rundetid vinner gratis deltakelse i 2016, sier Grytten.

Her er reiseruta for rallyløpet. Foto: Privat

— Så det blir flere utgaver av Euro-Rally?- Ja, det må vi jo få til. Men da blir det en annen rute, sier han.

Grytten presiserer at det ikke vil bli tidtaking underveis på turen.

— Det er kun på lukket bane vi konkurrerer, sier han.

Gleder seg

Ståle Bøgvald Orthe Svindland (23) fra Flekkefjord er en av deltakerne i Euro-Rally. Han gleder seg til løpet.

— Jeg liker å dra til nye steder i bil. I fjor var jeg til øst-Ukraina med den. Det blir veldig gøy å dra med så mange andre biler til sommeren, sier Svindland.

Han er imponert over hvor mye han får igjen for pengene på turen.

— Det er spektakulære aktiviteter. I tillegg blir det kun overnatting på fire- og femstjerners hotell, sier 23-åringen.

Svindland drar sammen med en eller to kamerater. Rallyet har som regel at man må være minst to i hver bil.

— Jeg gleder meg også til spennende fester hver kveld. Heldigvis kan vi avtale hvem som skal kjøre dagen etter. Den som skal det må jo ta det litt med ro. Men man må jo drikke litt, humrer han.