LINDESNES: — Jeg gleder meg til å starte opp, selv om det blir mye arbeid med to restauranter, sier Kirsten Skurve, innehaver av Gahre Mat & Vinstue på Gahre i Lindesnes og ansvarlig for videre drift av Havfruen restaurant ved fyret på Lindesnes.I oktober i fjor kjøpte fylkeskommunen Havfruen restaurant av Einar Gundersen. Det skjedde i forbindelse med at fyret på Lindesnes er valgt til Vest-Agders tusenårssted. Avdelingsleder for næring, samferdsel og kultur i Vest-Agder fylkeskommune, Kjell Abildsnes, sier de tar sikte på å åpne restauranten til senest 25. juni, da åpningen av tusenårsstedet finner sted.- Før den tid skal vi piffe opp bygget både utvendig og innvendig. Målet er at restauranten skal fremstå i en ny og bedre drakt, sier Abildsnes som synes det er bra at det var folk fra lokalmiljøet som ønsket å ta seg av driften.Kirsten Skurve sier at mange av brikkene ennå ikke har falt helt på plass, men at de skal bruke tiden fremover til å gi bygget en ansiktsløftning.- Vi skal også bytte navn på restauranten, men det nye navnet er ikke klart ennå. I tillegg skal restauranten levere mat til den nye kafeen inne i selve fjellhallen. Sannsynligvis skal denne kafeen ha egne ansatte. Det er utrolig spennende det som nå skjer ved fyret, og det er moro å få være en del av det, sier Kirsten Skurve. hanne.christine.boro@fedrelandsvennen.no