Den nederlandske avisa Dagblad van het Noorden melder at MS Romantika skal ha den tyske havnebyen Emden som et alternativ.

De siste ukene har det vært flere kanselleringer fordi ferja ikke har fast kaiplass i Eemshaven.

Avisa har snakket med talsperson for Norway Holland Lines, Annebel Nilessen Blaauw.

Kortsiktig løsning

– Vi jobber hardt med langsiktige og kortsiktige løsninger. Emden er virkelig et alternativ for sistnevnte,sier HNL-talsperson Annebel Nilessen Blaauw.

– Vi ser fortsatt på andre alternativer, legger hun til.

Nilessen Blaauw forteller at selskapet vil slippe flere nyheter denne uken om løsningene som skal sette en stopper for problemene de har hatt i Eemshaven siden oktober i fjor.

Flere avlysninger

I slutten av januar ble en overfart med MS Romantika kansellert i siste liten fordi et annet skip brukte kaiplassen i Eemshaven.

Også for to uker siden ble avgangen mellom Eemshaven og Kristiansand kansellert. Aggvin forklarte at kanselleringen delvis skyldtes trafikksituasjonen i havna.

Denne helga lå Romantika il kai i Kristiansand, grunnet manglende kaiplass i Eemshaven. Nederland-ferja har dermed måtte kansellere tre avganger.

– Det er korrekt at MS Romantika ikke har fast kaiplass i Eemshaven. Rederiet deler kaiplass med andre selskap. Hvis det er ledig kan MS Romantika legge til, har presseansvarlig i Groningen Seaports, Tim Lambeck, sagt.

Kartet over viser Emden i Tyskland. Like over fjorden ligger Eemshaven, der ferja i dag kommer inn.