KRISTIANSAND: – Plutselig hørte jeg et skudd. Jeg visste at det var en pistol i huset, så jeg regnet med at det var et skudd fra denne, og at det ble avfyrt for å skremme oss, fortalte den 23 år gamle kameraten til Levi Sørensen.

HILSER PÅ TILTALTE: Her hilser statsadvokat Stina Sveier Nielsen på den tiltalte 22-åringen. Han forsvarers av advokat Ketil Magnus Berg. FOTO: HALLGEIR OFTEDAL Foto: Hallgeir Oftedal

Han hadde bestemt seg for å overnatte hos kompisen den skjebnesvangre natten. Ifølge 23-åringen hadde det vært mye festing i leiligheten på Gimle før drapet skjedde. Levi Sørensen og kameraten hadde vært på byen da de kom tilbake til leiligheten. Les også: Erkjente seg skyldig i drap

Etter å ha laget seg noe mat, bestemte 23-åringen og Sørensen for å legge seg. Etter en kort stund våknet han av av lavmælt snakk. Så kom skuddet.

– Smilte og lo

– Jeg vet ikke hvor lang tid det tok før vi sovnet, men jeg merket at det var noen på rommet. Jeg hørte to stemmer, ingen av dem var Levis. Da jeg åpnet øynene, så jeg den ene gjerningsmannen med to kniver i hendene. En av den holdt pistolen, jeg vet ikke hvem. Jeg følte meg truet og merket at jeg allerede var stukket en gang med kniv. Jeg reiste meg opp og forsøkte å snakke til den ene. Han sto smilte og lo med to kniver i hånda. Jeg så da at Levi lå livløs i senga og skjønte at han var skutt. Det gikk opp for meg at det ikke var noen lek, sa mannen i retten.

Vitnet kunne ikke fastslå i retten hvem som holdt skytevåpenet, men han antydet at det kunne være den tiltalte 22-åringen. Dette fordi den nå avdøde 23-åringen hadde to kniver i hendene og derfor ikke var i stand til å holde pistolen. I tidligere avhør har vitnet hevdet at det var den nå avdøde som holdt pistolen. Endringen i hans forklaring ble viet stor oppmerksomhet av aktørene i retten.

Ifølge 23-åringen havnet han så i et basketak med den nå avdøde mannen. Han fortalte om et adrenalinrush i kroppen da han skjønte at han var midt i den kamp på liv og død.

– Stikk mot lungene

– Jeg hørte at den ene av gjerningsmannen fortalte den andre hvor han skulle stikke meg med kniv. Han sa at han skulle stikke mot lungene mine. Det svartnet litt for meg. Jeg klarte å slå meg løs og løp mot døra. På vei ut ble jeg rispet i ryggen med kniv. Jeg løp ned trappa og skled på stuegulvet. Der falt jeg og brakk armen. Jeg klarte å komme med ut av hoveddøra og ned trappa. Jeg snudde meg og så opp mot utgangsdøra. Der sto den ene tiltalte og ropte etter meg. Han ba meg komme tilbake, men jeg løp alt jeg kunne. Barbeint løp jeg nesten to kilometer til en bekjent som kontaktet politiet. Jeg fortalte politifolkene hva som hadde skjedd, fortalte 23-åringen.

Mannen ble senere avhørt om episoden på sykehuset.

— Ingen grunn til drapet

— Hvorfor tror du at gjerningsmennene ville drepe deg? spurte aktor Stina Sveier Nielsen.

— Det var trolig fordi jeg hadde vært vitne til drapet på Levi, svarte kameraten (23).

— Hvorfor tror du de drepte Levi Sørensen? spurte aktor videre.

— Det var det ingen grunn til, svarte vitnet.

Mannen fortalte retten at livet har vært tøft etter episoden i leiligheten i juli i fjor.

— Det har vært et helvete siden, for å si det mildt. Jeg lider av posttraumatisk stresslidelse og det har vært mye depresjon. Jeg merker at jeg ikke klarer å konsentrere meg, og blir lettere irritert for småting. Jeg sliter med angst. Det er verst om nettene når jeg skal sove, sa mannen.