Kristiansand: 30. august i fjor møtte mannen frem på lensmannskontoret i Vennesla og leverte inn anmeldelse. Han meldte sin firehjuling stjålet. Tyveriet skulle ha skjedd i løpet av natta. Det viste seg senere at firehjulingen var transportert til Åseral og satt på en låve.

Samtidig som han leverte den falske anmeldelsen, meldte han fra til forsikringsselskapet om tyveriet, og krevde utbetaling av 130.000 kroner.

Etter at saken kom til etterforskning har mannen tilstått forholdet, og fått saken pådømt som tilståelsesdom i Kristiansand tingrett.

Retten bemerker at det ut fra rettspraksis skal reageres med ubetinget fengselsstraff ved forsikringsbedrageri.

«I formildende retning kommer at siktede har gitt en uforbeholden tilståelse. Det forhold at det var først i avhør, etter at kameraten hadde tilstått forholdene, at siktede tilstod, tilsier at tilståelsen gis noe begrenset vekt. Hans erkjennelser har dog gitt en prosessøkonomisk gevinst ved å lette politiets arbeid og slik at saken kan behandles uten meddomssrett. Siktede forklarer at han selv kontaktet forsikringsselskapet og stoppet utbetalingen med den forklaring at 4-hjulingen var kommet til rette, og retten finner at dette skal tillegges begrenset vekt i formildende retning. Siktede forklarer videre at han hadde en vanskelig livssituasjon både personlig og økonomisk på det aktuelle tidspunktet. Retten finner at disse forholdene ikke kan sies å utgjøre særlige omstendigheter som gir grunnlag for å fravike utgangspunktet om at det skal idømmes ubetinget fengsel.

Retten har etter dette kommer til at passende straff settes til 45 dager fengsel».