IVELAND: — Nå synes jeg det er på tide å slippe andre og mer yngre krefter til, sier Omdal. Men han bedyrer at det har vært et tungt valg å ta.

Han er blant ordførerne på Sørlandet som har sittet lengst: Ved neste kommunevalg har han sittet sammenhengende i 16 år. Og dessuten har han vært medlem av kommunestyret i Iveland i 24 år.

Omdal er opprinnelig fra Vennesla, og jobbet på landbruksavdelingen på fylket før han tok på seg vervet som ordfører. – Jeg har hatt 16 fantastiske år som ordfører der jeg har sett en veldig positiv utvikling for kommunen, sier Omdal som roser samarbeidsånden i det politiske liv i Iveland der man i liten grad merker partilinjene. Her jobber alle mot et felles mål.

Han vet ikke riktig hva han skal ta seg til etter at ordførerkjedet er lagt på hylla. Kona driver riktignok gård, men den er ikke stor nok til å avgi to inntekter. – Men jeg skal nok finne på noe. Og fram mot valget skal jeg uansett stå på for å få i havn flere prosjekter som jeg jobber med, sier Omdal.