MANDAL: — Jeg har gått med ideen lenge, og nå blir den til noe, smiler Ragin.

Den verdenskjente fiolinisten med adresse New York er for tiden i fotoatelieret til Kai W. Nessler i Mandal. Med på laget er også Joachim Schamberger, virtual theatre designer, også han bosatt i New York. Trioen skal sammen gjøre ideen virkelig, og de er allerede godt på vei.

— Når jeg spiller danner jeg meg bilder og hendelser. For meg har ord og tall farger, og jeg danner meg bilder av de ulike musikkstykkene. Ved bruk av foto og datateknikk skal vi vise publikum hva jeg ser, forklarer Ragin som er oppvokst i Lindesnes. Hun ser farger og former når hun spiller på Stradivariusen sin. Nå ønsker hun å vise dere hvordan dette oppleves, nær sagt en reise i hennes egen verden. Form, farger og historier understrekes med musikk, og det hele skal munne ut i en times konsert med fiolin, piano, lys og video.

Egne tegninger

Noe av produksjonen viser fiolinisten spillende på sin Stradivarius mens sjøen slår inn bak henne. Ragin som er kunstnerdatter, har utvilsomt også kunstnerevner, og hennes tegninger legges i flere tilfeller på toppen av Kai W. Nesslers fotografier. I andre sekvenser fremstilles Ragin som hulder, i skumringen ved et lite skogstjern.

— Dette er veldig morsomt, og jeg kunne ikke si nei da Ragin spurte. Selv om jeg har en del foto, må jeg ut på mange nye oppdrag for at Ragins tanker kan bli levendegjort, sier Kai.

Vises på Kilden

Kunststykket som har fått arbeidstittelen «Ragin à la mode» skal etter planen settes opp på Kilden neste høst, over et åtte ganger fire meter stort lerret. Da vil også pianisten Sveinung Bjelland være med. Deretter bærer det ut i verden, og Ragin setter det gjerne opp både i London, New York og andre storbyer. Årlig holder hun opp mot 50 konserter på ulike steder i verden, og hun håper det nye prosjektet vil fenge vidt.

— Vi er blitt fantastisk godt mottatt av Kildens ledelse og det tekniske mannskapet, og setter veldig stor pris på tilliten og hjelpen fra dem for å få bruke multisalen til å lage vår pilotvideo. Når vi var innom multisalen for å sjekke lys og videoforhold, var det ingen av våre ønsker som var uløselige, sier trioen fornøyd.