ARENDAL: 32-åringen oppsøkte politistasjonen i Arendal i går for å avgi forklaring. I tidligere avhør har han fortalt at han husket svært lite fra ulykken, men benektet at det var han som kjørte.

— Han sier at det gikk opp for ham at det var han som hadde kjørt. Han erkjente ikke straffskyld. At han erkjenner å ha kjørt bilen anser vi som et gjennombrudd i saken, sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt.

Les også: Siktet for uaktsomt drap etter dødsulykke

32-åringen var den eneste som overlevde kollisjonen i Froland 16. oktober. To menn på 27 og 42 år omkom på stedet, mens 32-åringen ble sendt til sykehus med lettere skader.

Fant dna i førersetet

For å avklare hvem som satt bak rattet har politiet analysert dna-spor i bilen. Aleksandersen opplyser at det ble funnet store mengder dna fra en av de omkomne i passasjersetet. Store deler av 32-åringens dna ble funnet i førersetet.

Politiet har hele tiden jobbet ut fra at det var 32-åringen som kjørte. En stund etter ulykken ble frolendingen siktet for uaktsomt drap. 32-åringens nye forklaring får ingen stor betydning for siktelsen eller den videre etterforskningen.

— Siktelsen står uendret. Han har etter omstendighetene kjørt for fort og to personer har avgått med døden. Saken er i realiteten ferdig etterforsket, men vi venter på analysene som skal vise om at han var påvirket eller ikke, sier Aleksandersen.

110 kilometer i timen

Statens vegvesen har kommet frem til at hastigheten var om lag 110 kilometer i timen på ulykkestidspunktet. 32-åringen var ikke påvirket av alkohol under kjøringen, men det skal ha blitt funnet spor etter andre rusmidler. Analysene som nå gjøres skal avklare om frolendingen var påvirket under selve kjøringen.

— Når vi får resultatet går saken rett til statsadvokaten med vår innstilling til tiltale, sier Aleksandersen.

Frolendingen hadde ikke gyldig førerkort da kjøreturen fant sted. Han er tidligere straffet for 25 tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort. Han er også tidligere domfelt for kjøring i påvirket tilstand.