KRISTIANSAND: Dommerne var ikke kommet inn i rettslokalet da den tiltalte lillesandsmannen tok et oppgjør mot de som forsøkte å splitte hans familie. Stående, ved siden av sin forsvarer Monica Haugedal, hamret han løs på de som ville krige mot islam og muslimer, og som hadde valgt feil arena for denne kampen. — Jeg skammer meg over den måten dere behandler meg på, sa den tiltalte.

Etter hvert begynte den ene av de to rettstolkene å oversette hva den tiltalte nærmest ropte ut i rettslokalet.

På et tidspunkt forsøkte forsvareren, advokat Haugedal, å føre tiltalte ut av rettslokalet. De to uniformerte polititjenestemennene reiste seg, og den ene gjorde seg klar til å ta fram håndjern. I samme øyeblikk kom dommerne inn i rettslokalet. Tiltalte gikk da tilbake til plassen sin og reiste seg og ville si noe. Han ble imidlertid stoppet av tingrettsdommer Thor Arne Hellerslia, som bestemt ga beskjed om "at jeg har ikke gitt deg ordet".

Den tiltalte fikk gi beskjed om at han respekterte retten, og at den urettferdighet han opplevde ikke var myntet på retten, men politiet.

Den tiltalte har vært ivrig i å gjøre notater underveis da hans kone forklarte seg mandag formiddag. Tidvis har han smilt bredt over den støtte han har fått fra sin kone under hennes vitneforklaring.