KRISTIANSAND: Det var helt på tampen av dagens styremøte i Sørlandet sykehus at direktøren muntlig sa følgende:

— Jeg har i dag hatt kontakt med fagmiljø, og jeg håper på en prosess for i fellesskap å fatte en riktig beslutning i denne saken. Jeg har tro på at jeg kan få fagmiljøene til å snakke sammen, så får vi se hva vi får til. Dette er en vanskelig sak, og jeg ber om respekt for at jeg ikke sier mer enn dette, sa Olsen.

Styremedlem Harald Reiso repliserte umiddelbart:

— Det høres lovende ut, det er min tolkning.

Arendalsmillionæren Ole G. Ottersland har tilbudt å gi en kirurgisk robot til Sørlandet sykehuset. Roboten verd 25 millioner kroner må plasseres i Arendal, for at sykehuset skal få den. Det har Ottersland sagt er et ufravikelig krav.

Han ønsker å styrke fagmiljøet i Arendal med denne. I forrige styremøte ble det orientert om at ingen faglige argumenter tilsier at det er det beste for pasienten å plassere roboten i Arendal. Men direktøren fikk mandat fra styret å undersøke saken nærmere og se på om det var mulig å få til en løsning som innebærer at sykehuset kan ta i mot gaven.

I retningslinjene fra Helse Sør-Øst slås det fast at private gaver ikke kan mottas dersom det vil påvirke funksjonsfordelingen eller strategiplanen til et helseforetak. Plassering av robot i Arendal kan påvirke strategiplanen.

Målet til direktøren er å få til en løsning som ikke vil påvirke strategiplanen.