KRISTIANSAND: — Dette er et område i vekst. Et av de punktene kommunen argumenterer med, er at det er lite søkere til barnehagen. Hamretun har vært vurdert nedlagt tidligere. Det har kanskje vært avskrekkende, sier foreldrerepresentant Cristopher Heath.

«Druknet» i skoledebatt

I oppvekststyret torsdag for snart to uker siden, var representanter for barnehagen til stede for å tale dens sak.

— Det virket som om det druknet litt i støyen rundt Justvik skole. Det som er det rare, er at det bare kommer et forslag om å legge ned barnehagen uten at vi som har barn her har fått noe forvarsel, sier Heath.

Passer ikke alle

Hvis ikke politikerne går mot rådmannens forslag må 22 barn fra Hamresanden-området finne andre steder trå barneskoene sine før de begynner på skolen.

— Jeg ser kommunen mener Solkollen barnehage på Hånes som drives av Filadelfia er et egnet tilbud, men den er for eksempel ikke religionsnøytral. Det er ikke sikkert det passer alle familiene. I tillegg er Hamretun det eneste offentlige tilbudet vi har har på Hamresanden, sier Heath.

Sparekrav på 3,9 millioner

Oppvekstdirektør Arild Rekve sier forslaget om nedleggelse utelukkende handler om penger.

— Vi har et sparekrav på 3,9 millioner. Vi har tidligere brukt ostehøvelprisnippet når vi har spart. Det vil ikke gjøre nå, fordi det går ut over totaltilbudet, sier Rekve.

Finnes nok plasser

1,35 millioner kroner er nettobesparelsen ved å legge ned Hamretun barnehage. Oppvekstdirektøren mener en nedleggelse av Hamretun er den mest skånsomme måten å spare penger på.

— Søm, Nøtteliten og Askeladden barnehager blir også vurdert, men det er overdekning av barnehageplasser i bydelen Hamresanden sorterer under, derfor mener vi det er mest hensiktsmessig på denne måten, sier Rekve.

— Hva med foreldre som ønsker livssynsnøytrale barnehageplasser?

— Jeg ser at Solkollen representerer et problem i så måte, men det finnes andre, private barnehager i Tveit som har et slikt tilbud, sier oppvekstdirektøren.