VITNER: Politiet jobber nå med å få klarhet i hva som skjedde da en 42-åring skal ha avfyrt 1-2 skudd mot flere biler. Her avhører politiet vitner i nærheten av stedet der siktede ble pågrepet. Mange nysgjerrige samlet seg også.
bilde (37).JPG Foto: Mari Horve Reite

SONGDALEN: Lørdag ettermiddag ble det iverksatt en større politiaksjon i Songdalen etter at politiet klokken 14.04 fikk melding om en mann på en moped som kjører rundt på Nodeland med pistol i hånden.

— Det ble sendt noen patruljer til stedet. Med hjelp fra melder og vitner kom vi på sporet av mopedisten på Skinnarsmoen, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til Fædrelandsvennen.

Flere bevæpnede politipatruljer ble sendt til stedet. Etter en kort forfølgelse ble mannen stanset ved Tronstadveien, like nord for Greipstad kirke. Mannen var også i besittelse av en avsagd hagle da han ble pågrepet. Ifølge politiet er den siktede i saken en 42 år gammel mann fra Songdalen. Han er nå siktet for trusler mot sivile.

— Siden det kom opplysninger om at mannen skal ha skutt med våpen mot biler, bevæpnet politiet seg, forteller operasjonsleder.

Avfyrte 1-2 skudd

— Det vi har fått avklart så langt, er at en person har kjørt rundt på scooter i området rundt bensinstasjonen ved Hortemo og Nodeland, og at han har avfyrt 1-2 skudd etter 1-2 biler. Mannen som kjørte scooteren kjørte deretter den såkalte Potetveien og ble pågrepet her, sier innsatsleder og politiførstebetjent Salve Eieland.

Han er på stedet der påripelsen fant sted, like nord for Greipstad kirke. Eieland snakket med en rekke vitner som samlet seg noen hundre meter nord for Greipstad kirke. Ifølge Eieland er den siktede scooterføreren kjent av politiet fra før, mens de andre involverte ikke karakteriseres som kjenninger.

Ifølge innsatsleder er det foreløpig uklart hvorfor mannen skjøt rundt seg.

Lørdag ettermiddag jobber politiet med å sikre spor fra stedet og innhente informasjon fra flere kilder på stedet.

Det sikres spor på stedet samt innhente informasjon fra flere kilder. Den siktede 42-åringen er brakt til Kristiansand politistasjon.

Forteller at de ble skutt etter

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med vitner som forteller at de ble skutt etter, men ingen personer kom til skade i skyteepisoden.

— En bil fikk knust frontvinduet på bilen, opplyser operasjonsleder.

En annen bil fikk også skader etter skyteepisoden.

— Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd. Nå tauer vi inn den ene bilen som fikk skader sammen med scooteren. De blir sendt til tekniske undersøkelser, sier innsatsleder Eieland.

Underveis i aksjonen gikk det mange rykter om episoden på sosiale medier. Dette førte til at ganske mange yngre folk samlet seg i området rundt Greipstad kirke der 42-åringen ble pågrepet.