VENNESLA: I Kristiansand tingrett ble lastebilsjåføren som kjørte på jenta tidligere i år dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner. Han ble da frifunnet for kravet om oppreisningserstatning til foreldrene.

Den domfelte lastebilsjåføren anket dommen til lagmannsretten. Der ble tingrettens dom stadfestet med seks mot en stemme. Mindretallet ville frifinne sjåføren for uaktsomhet. Opprinnelig ble saken også henlagt av politiet, men etter anke til riksadvokaten ble det tatt ut tiltale.

Oppreisningserstatning

I tingretten ble lastebilsjåføren frifunnet for kravet om oppreisningserstatning til avdødes foreldre. Dette har lagmannsretten endret. Foreldrene er tilkjent 30.000 kroner hver i oppreisningserstatning. Denne delen av avgjørelsen fra lagmannsretten er gjort med fem mot to stemmer. Det var samme dissens i spørsmålet om inndragning av førerretten. I tingretten ble lastebilsjåføren fradømt førerretten i seks måneder. I lagmannsretten bestemte flertallet av dommerne at inndragningen skal være ni måneder.

Ikke troverdig

Både under tingrettens og lagmannsrettens behandling av straffesaken mot lastebilsjåføren, ble det fra tiltaltes side hevdet at han ikke så den unge kvinnen. Sjåføren mener at han så en "gjenstand", men at han ikke kunne se at det var en person. Denne forklaringen finner lagmannsretten ikke troverdig. Han bebreides av retten for manglende oppmerksomhet ved ulykken.