KRISTIANSAND: Valg— og honorarkomiteen i Kristiansand foreslår at kommune ser til de andre større byene i Norge når politikerlønninger skal fastsettes.

— Det er vel for å få det likt med hvordan administrasjonens ledelse avlønnes, sier rådmann Tor Sommerseth.

SKATTELISTENE: Se hva kristiansandspolitikerne tjente i fjor

De siste årene har politikernes lønninger og godtgjørelse fulgt den alminnelige lønnsveksten i Kristiansand. Økning i godtgjørelse følger hvert år det prosentvise snittet for årlig lønnsvekst i Kristiansand kommune fra året før. Nå foreslår valg- og honorarkomiteen at lønnsøkningen skal følge snittet i de ti største byene unntatt Oslo.

VEKKER BEGEISTRING: Disse tre er blant dem den kristne høyresiden satser på når de arrangerer sin store konferanse i slutten av februar: Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF), pastor i Filadelfia Vennesla, Gunnar Jeppestøl og Lill May Vestly som har engasjert seg i debatten om mor og barn. Foto: Sondre Steen Holvik

— Ved å følge lønnsveksten i Kristiansand ble vi liggende etter de andre storbyene, sier Jørgen Kristiansen (KrF) som er leder i valg- og honorarkomiteen. - Hva er det riktigste å følge lønnsutviklingen i de andre storbyene eller lønnsutviklingen i byen politikerne styrer?

— Det er ingen gode argumenter for at politikerne i Kristiansand skal tjene dårligere enn i sammenliknbare kommuner. Det er rart dere henger dere opp i dette. Da vi kuttet i godtgjørelsene våre for to år siden skrev dere ingenting om dette, sier Kristiansen.

Varaordføreren kommer neste år til å tjene 785.625 kroner i året, mens ordførerlønningen ligger på 922.500 kroner. Kristiansen mener ordførerlønnen etter hvert må opp mot rådmannens nivå som i dag er på rundt 1.1 millioner kroner.