KRISTIANSAND: — Hvis dette kan gi drahjelp er det greit for en periode, uttalte Norunn Tveiten Benestad (H) da kommunalutvalget tirsdag sa ja til å søke om å bli «likestilt kommune».

Dette innebærer faglig veiledning og tilskudd på til sammen 300.000 kroner til arbeidet, under forutsetning av Stortingets godkjenning. Midlene fordeler seg over perioden 2012–2014. Agderfylkene ligger svært dårlig an på Statistisk sentralbyrås likestillingsindeks. Kristiansand scorer høyere enn de fleste kommuner i regionen, men er dårligst av storbyene i landet.

— Av og til kan det være behov for å knytte til seg kompetanse, som vi kan få gjennom slike prosjekter, poengterte rådmann Tor Sommerseth.

Bare Frps gruppeleder uttalte seg kritisk, før han i likhet med resten stemte for søknaden:

— Vi blir stadig medlem av fora som skal følges opp administrativt og politisk. Vi må tenke nøye gjennom hvilken nytteverdi dette gir, og om vi tror det vil bringe resultater, sa Tor S. Utsogn.

— Dette er ikke et evigvarende medlemskap. Man kan bli forsøkskommune – det blir et avsluttet kapittel, og det er en god sak, svarte Mette Gundersen (Ap).

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet inviterer alle landets kommuner til å søke om å bli en av 19 pilotkommuner. Det er de tre regionale sentrene for likestilling, deriblant ett på Agder, som gjennomfører programmet på vegne av departementet.