ARENDAL: I dommen fra Aust-Agder er den ene tiltalte, en mann (41) dømt til fengsel i ett år og fem måneder. Den andre tiltalte, en mann (44), dømt til fengsel i ett år og tre måneder.

41-åringen skaffet cirka 400 gram metamfetamin for 40.000 kroner i Oslo i januar i år. Stoffet ble senere fraktet med bil til Sørlandet, hvor det ble oppbevart. Kort tid etter ankomsten til Arendal aksjonerte politiet.

Tok ut 73.000 i kontanter

Ifølge tingrettsdommen var planen opprinnelig å kjøpe ett kilo amfetamin for 60.000 kroner. Planen ble endret og 41-åringen kjøpte derfor narkotika for 40.000 kroner. Da de to tiltalte kjørte til Oslo hadde mannen ikke med seg kontanter.

— På Harebakken i Arendal tok han ut maksbeløpet på 9900 kroner fra en minibank. Det resterende tok han ut underveis fra 10-15 forskjellige butikker og bensinstasjoner som de stoppet ved på veien inn, heter det i retten.

Da 41-åringen kom til Oslo hadde han med seg 73.000 kroner i kontanter.

Holdt tett om turformål

Handelen ble gjennomført på en bensinstasjon i nærheten av Oslo bussterminal. 44-åringen var sjåfør for 41-åringen, men han ble ikke fortalt at målet for Oslo-turen var en narkotikahandel.

I Arendal delte 41-åringen opp narkotikane i 50-gramsposer.

Da politiet forsøkte å ta seg inn i en leilighet i Arendal hvor de to var 8. januar i år oppstod det et basketak. En politimann slo seg over øyet.

— Jeg skal faen meg drepe dere", sa 44-åringen til en politimann. Retten var enig i at uttalelsene var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

44-åringen oppbevarte 4,23 gram metamfetamin og tre Sobril-tabletter på adressen. I en personbil oppbevarte han ti tabletter med et narkotisk virkestoff. 41-åringen erkjente i retten straffskyld for forholdene han sto tiltalt, mens den andre tiltalte nektet straffskyld.