KRISTIANSAND: Torridal kirke skal i år gjennomgå en større utvidelse. I den forbindelse har fvn.no fått tilsendt arkitektegninger som viser hvordan kirken blir. Utvidelsen innebærer cirka 100 nye sitteplasser, større kirkekjeller med store vinduer og mer lys, møterom og nye flotte kontorer. Det vil også bli en ny uteplass foran kirkekjelleren.

— Det har vært snakk om utbygning av kirken i mange år, men nå er alt snakket blitt til noe konkret, og jeg venter spent på det første spadetaket, sier sokneprest i Torridal menighet, Inge Berg Pettersen, til fvn.no.

Etterlengtet

Han har sett arkitekttegningene av den ”nye” kirken, og likte det han så.

— Jeg synes det ser helt strålende ut. Først og fremst er en fornying av kontorene veldig etterlengtet, sier han.

Nå er det nemlig sånn at kirkens kontorer befinner seg i et slitt bolighus på baksiden av kirken og soknepresten synes ikke at det alltid har vært like hyggelig å ta i mot folk der.

— I tillegg er det jo veldig fint at vi får flere sitteplasser for i forbindelser med jul og konfirmasjoner og slikt er det per dags dato, sier soknepresten.

Åpenhet

KONTORER: Slik vil kirken se ut fra øst. På denne siden av bygget vil inngangen til kontorene være. Foto: Geir Andersen, Arkitektkontoret Sør

Det er sivilarkitekt Geir Andersen, ved Arkitektkontoret Sør, som står bak tegningene av slik den nye kirken skal bli. Han sier dette om det nye utseende:

— Min oppfatning er at kirkebygg skal utrykke en streben etter åndelighet samtidig som en åpenhet mot sine omgivelser.

Han har derfor valgt et flatt tak for å understreke det sterke og himmelstrebende utrykk til eksisterende kirke.

— Proposisjonene til tilbygget blir menneskelige og inviterende. Amfi skal invitere til bruk og rekreasjon, forklarer han.

Rommene som er knyttet til kirkerommet er bevisst utformet med hensyn til lysinnslipp og glassflater. Når det gjelder tilbygg for menighetskontorer og sambrukslokaler er disse utformet med overlys over inngang og mottaksarealer.

— Inngang og korridor som leder til kontorene skal oppleves lys og åpen. Åpenheten skal uttrykke at porten til menigheten er ”høy og vid”, skriver Andersen en pressemelding.

Godkjenning

Etter planen skal arbeidet være ferdig før nyåret.

— Det nærmer seg veldig nå. Vi venter egentlig bare på en godkjenning til å gå i gang med arbeidet. Vi håper å få et positivt svar på dette i løpet av en uke eller to, sier daglig leder i Torridal menighet, Jan Aanensen.

Så fort de har fått dette svaret vil de starte med arbeidet.

— Det kommer til å bli et stort løft for kirken og menigheten, sier han.