OSLO: Kjendisprest Einar Gelius, som etter kontroversene rundt boken «Sex i Bibelen» sa opp sin stilling som sogneprest i Vålerenga menighet, legger nå hovedstaden bak seg. Han tar med seg flyttelasset til Sørlandet for å flytte inn i barndomshjemmet sentralt i Arendal, skriver Her og Nå.

— Tempoet er litt lavere i Arendal enn i hovedstaden, og det passer meg bra. Jeg gleder meg, sier Gelius, som bodde i huset fra han var åtte til han ble 18 år.

Ingen andre ville overta

— Far døde i 2008, og mor har flyttet i leilighet. Ingen av søsknene mine var interessert i å overta huset, bortsett fra meg. Så nå har jeg solgt hytta og investert pengene i villaen, forteller han til Her og Nå.

Foreløpig vil han ikke søke jobb i Arendal.

— Jeg kommer ikke til å søke på noen fast jobb med det første, og vil friste tilværelsen som frilanser. Jeg skal holde foredrag, skrive bøker og holde på med radioprogrammet jeg har på P4, sier han.

- En veldig tøff tid

Det blåste friskt rundt sognepresten da han i oktober i fjor lanserte «Sex i Bibelen». I boken hevdet han at Bibelen oppfordrer til å «dyrke sex og kåtskap», og ga blant annet detaljerte beskrivelser om sitt eget sexliv. Han skrev også at kirkens syn på seksualitet kan føre til overgrep og misbruk.

Etter et møte med biskop Ole Christian Kvarme i Oslo bispedømme sa Gelius opp stillingen sin i Den norske kirke. Til Her og Nå forteller han at de siste månedene har vært vanskelige.

— Jeg har kommet meg gjennom det, men innrømmer gjerne at det har vært en veldig tøff tid, sier han.