GRIMSTAD: Det ble mange omfavnelser og varme klemmer da kolleger og venner av den høyt verdsatt politimannen møttes til minnemarkering. I dag er det nøyaktig ett år siden politiførstebetjent Børge Ivarsen ble drept. Også familien til Ivarsen var med på minnemarkering. Omkring 60-70 personer deltok.

La ned blomster

MAKKER: Terje Legreid kjørte patruljebil sammen med Børge Ivarsen den natta kollegaen ble drept. I dag, ett år etter, la han ned blomster på stedet hvor han fant makkeren omkommet. FOTO: Jon Anders Møllen

Enken møtte opp med sine barn. Sammen la de ned blomster ved stedet hvor deres far og ektemann ble brutalt drept. Ivarsen etterlot seg tre barn.

I sakte fart skred trafikken forbi åstedet for drapet, mens de frammøtte minnet Ivarsen.

En etter en gikk familiemedlemmer og nære kolleger av Ivarsen fram til stedet hvor politimannen ble funnet av sine kolleger etter å ha blitt påkjørt.

Politimannen Terje Legreid, som kjørte patruljebil sammen med Ivarsen den skjebnesvangre natten, la også ned blomster på stedet hvor kollegaen ble drept.

Drept på jobb

Politiførstebetjenten ble drept i det han skulle plassere ut en spikermatte i veibanen på sørsiden av Grimstadporten 4. mars i fjor. Ivarsen var på vakt i Grimstad da en politipatrulje i Arendal ville stoppe en bil uten baklys på Stoa. I stedet for å stoppe for kontroll, ga sjåføren gass og kjørte i høy hastighet mot Grimstad. Ivarsen og makkeren kjørte til Grimstadporten i et forsøk på å stanse bildesperadoen.

I Aust-Agder tingrett ble Christer Erga dømt til fem års ubetinget fengsel for drapet. Straffen omfattet også et ran i Drammen, og en rekke andre overtredelser av straffeloven og vegtrafikkloven.

Høyt verdsatt

Ivarsen var en høyt verdsatt kollega i Agder politidistrikt. Dødsbudskapet ble mottatt med sjokk og vantro av kollegene.

— Jeg kjente Børge svært godt. Han var en høyt respektert og dyktig politimann. For mange var han en mentor. Han var en ener, sa tidligere politistasjonssjef Steven Hasseldal til fvn.no like etter drapet.

Politimester Kirsten Lindeberg beskrev Ivarsen som en mann som elsket jobben sin. Han likte å gå fotpatrulje i gatene i Grimstad på kveldstid og satte pris på å møte mennesker ansikt til ansikt.

— Han var en aktiv og positiv politimann. Også publikum hadde stor respekt for Børge. Han var skvær og et forbilde for de andre ansatte, sa Lindeberg.

Politiet sperret av avkjørselen mot Rykene langs E 18 mens markeringen foregikk, og det var redusert hastighet på europaveien.

SAMLET: Venner, familie og kolleger samlet seg for å hedre politimannen Børge Ivarsen. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen