Like før midnatt søndag kveld ble en person funnet død i en bolig i Lyngdal sentrum. En mann ble pågrepet på stedet og er nå siktet for forsettlig drap.

Klokka 13 mandag holdt politiet en pressekonferanse i Mandal. Under pressekonferansen deltok fungerende driftsenhetsleder i Vest, Leif Vagle, og politiadvokat Hellek Rue.

— Både avdøde og den pågrepne er menn av utenlandske opprinnelse. Identiteten til disse er ikke fullstendig avklart. Politiet kan derfor ikke komme med noen ytterligere opplysninger om dem, sa politiadvokat Hellek Rue under pressekonferansen.

Pågrepet av bevæpnet politi

Politiet kom til stedet etter å ha blitt varslet av AMK.

— Meldingen som kom til AMK fremsto som uklar. Politiet besluttet å bevæpne seg og tok seg inn i boligen. Der ble det funnet en person som var død og ytterligere én person. Denne personen ble besluttet pågrepet, sier Rue.

Politiet ønsker ikke å si noe om det er gjort beslag av våpen eller andre gjenstander på åstedet.

- Vi ønsker ikke å si noe om hvordan vedkommende er tatt livet av, sier Leif Vagle til Fædrelandsvennen.

Krimteknikere på vei inn i boligen mandag morgen. Foto: Jarle R. Martinsen

Politiet ber om at eventuelle vitner som kan ha informasjon tar kontakt med politiet.— Det gjelder spesielt observasjoner som er gjort i nærheten av åstedet søndag ettermiddag eller kveld. Politiet vet heller ikke hvordan den siktede kom seg til Lyngdal, og ber folk som kan ha sett noe i forbindelse med dette om å kontakte oss, sier Vagle.

Avhøres mandag

Den drapssiktede mannen vil mandag ettermiddag bli avhørt av politiet. Det er foreløpig ukjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

— Vi er avhengig av tolk for å gjennomføre avhøret, sier Vagle.

Åstedet blir mandag undersøkt av politiets kriminalteknikere. Disse undersøkelsene fortsetter utover dagen.

Den siktede mannen vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.