KRISTIANSAND: KrFs ordførerkandidat minner om at KrF har inngått en avtale med Høyre om samarbeid etter valget.

LES OGSÅ: Stoltenberg frir til KrF

– Drømmen min er et samarbeid mellom Høyre, KrF, Venstre og Pensjonistpartiet. Hvis det ikke går, er jeg sikker på vi finner en løsning.

– Du vil fremdeles ikke avklare Frp?

– Høyre og KrF er enige om samarbeid. Andre må da forholde seg til det. Jeg synes det er hyggelig at Stoltenberg som statsminister er opptatt av valget i Kristiansand, men utover det betyr ikke dette noe, svarer Kristiansen.

”Jeg synes det er hyggelig at Stoltenberg som statsminister er opptatt av valget i Kristiansand, men utover det betyr ikke dette noe

Jørgen Kristianse, KrF-politiker

– Men har han ikke et poeng når han sier det er underlig å holde det største partiet utenfor?

– Nå har ikke valget vært ennå. På Fædrelandsvennens måling er Ap desidert størst, på andre målinger er de ikke. Husk nå at Kristiansand er en ikke-sosialistisk by. Det største paradokset lokalt er heller at Ap har hatt varaordfører i åtte år i en av Norges mest borgerlige byer, svarer Kristiansen.

Han tror Stoltenbergs utspill kan være vel så viktig rikspolitisk som lokalt.

– Han ser vel at det brenner et blått lys for regjeringen. SV faller kraftig. Om to år er det stortingsvalg. Jeg tolker dette som om Ap har begynt arbeidet for å se seg om etter nye samarbeidspartnere, siden de de har ikke fungerer så godt lenger, svarer Kristiansen.

”Han ser vel at det brenner et blått lys for regjeringen. SV faller kraftig

Jørgen Kristianse, KrF-politiker

LES OGSÅ: Stoltenberg frir til KrF