LINDESNES: Ifølge politiet oppstod konflikten da en uønsket nevø dukket opp på en fest på Båly grendehus i Spangereid.

— Meldingen gikk ut på at det hadde vært slagsmål på grendehuset og at en person hadde fått et kutt i hodet. Da politipatruljen kom fram til stedet, viste det seg at det var en ung kar som hadde havnet i konflikt med onkelen. Det hadde startet med at den ene parten var bortvist fra stedet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Jon Kvitne, til fvn.no.

Nevøen, som viste seg å være en 16 år gammel gutt, hadde forlatt stedet da politiet kom fram. Men i det politifolkene skulle til å forlate festlokalet, kom det kjørende to personer på en moped i retning mot grendehuset. Den ene viste seg å være nevøen. Mopedistene forsøkte å unnslippe politiet, men ble hentet inn igjen etter kort tid.

— Nevøen satte seg kraftig til motverge da han skulle pågripes. Han sparket blant annet bulk i bakdøra på tjenestebilen. 16-åringen sparket også tjenestemennene, sier Kvitne.

Gutten blir dermed anmeldt for vold mot offentlig tjenestemenn og skadeverk på statens eiendom. Det er ennå uklart om han også blir anmeldt for episoden på Båly grendehus.