FUNNET MED BYLLER: På kontoret til Arnfrid Robstad vandrer denne 5 måneder gamle katten som ble funnet tynn og forkommen med byller og ar i Søgne. – Hun har trolig blitt angrepet av fugler, forteller Robstad som kan opplyse at katten nå er velfødd og frisk. Foto: Magnus Stedje Fossen

KRISTIANSAND: I august og hittil i september har Dyrebeskyttelsen i Kristiansand tatt imot over 50 hjemløse katter, og nesten ingen vil ha dem.

Sommeren verst, høsten best

– Normalt så dumper folk gjerne katten før ferien. I august etter ferien pleier vi å få levert fra oss flest katter igjen. Slik har det ikke vært i år. Nå er det relativt få som vil ha katt, forteller leder for Dyrebeskyttelsen i Kristiansand, Arnfrid Robstad til fvn.no. Denne uken har de fått levert ut tre katter og fått inn nærmere ti.

Sprengt kapasitet

Situasjonen fører til at kapasiteten er sprengt både i Dyrebeskyttelsen sine lokaler og hos deres midlertidige fôrfamilier.

– Vi har nå to som er på venteliste som vi gjerne vil ha plass til. Vi har stuet inn det som det er plass til av katter både her og der, men kattene bør heller ikke være hos fôrfamiliene for lenge, sier Robstad.

Dumpet i pappeske

Dyrebeskyttelsen har sett mange av skjebnene som uansvarlige eiere overlater kattene sine til. Det verste tilfellet Robstad har vært borti til nå i år, var da noen hadde dumpet en pappeske med én uke gamle katter ved en lekeplass på Hånes.

”– Flere av kattene var så små at de ikke hadde åpnet øynene engang.

Arnfrid Robstad, leder Dyrebeskyttelsen i Kristiansand

– Flere av kattene var så små at de ikke hadde åpnet øynene engang. De lå oppi esken sammen med et blodig teppe som trolig stammer fra fødselen til mora, forteller Robstad. Hun mener det har blitt altfor enkelt å dumpe kull på kull av forsvarsløse kattunger i stedet for å ta ansvar og sterilisere mora.

LES OGSÅ: Dumper kattunger i søppelsekker og pappbokser

– For noen motbydelige mennesker de er som gjør slikt, freser hun.