AUDNEDAL : Tønnes har gjort en veldig god jobb som ordfører og når vi fikk uttelling for det vi hadde ønsket oss så synes vi det var en grei løsning, forteller høyreleder i Audnedal Odd Arne Ougland til fvn.no fredag kveld, etter en kveld med hektisk møteaktivitet for partiet.

Høyre og Senterpartiet ble enige med sittende ordfører Seland og Bygdelista etter å først ha vært i møte med Kristelig Folkeparti om et samarbeid med dem og Arbeiderpartiet.

– Dette er et valgteknisk samarbeid der vi får varaordføreren. Løsningen som KrF så for seg var nok litt annerledes, sier Ougland.

LES OGSÅ: Ap vurderer å bryte med Seland

Dermed får Bygdelista med sine sju representanter med seg Høyre og Sp sine til sammen to representanter til et flertall i kommunestyret som rommer 17 representanter. Arbeiderpartiet og Kristelig folkeparti hadde til sammen åtte representanter og dermed var det Høyre og Senterpartiet som satt igjen med nøkkelen til makta i bygdekommunen.

– Som sagt har Tønnes gjort en god jobb og det er greit å støtte han videre og samtidig skaffe fred og ro i Audnedal, sier høyrelederen.

LES OGSÅ: Her er kommunestyret i Audnedal