VENNESLA: — Ja, bruk ordet drittsekk. Jeg kaller dem rauhål. De må ta seg sammen og slutte med denne aktiviteten, sier en sjåfør fra Vennesla som ikke vil ha navnet på trykk, fordi han ikke vil ha tenåringene han snakker om, etter seg.

LES OGSÅ: – Bilene bare kjørte forbi

Fædrelandsvennen hadde fredag hovedoppslag på historien om Espen Jarl Thomassen som fortvilet vinket i mørket onsdag morgen, etter et trafikkuhell på heia mellom Steinsland og Mollestad i Birkenes. Flere biler kjørte forbi – uten å stanse.

— Det var i alle fall fire-fem biler som bare kjørte forbi. De kan ikke ha unngått å se verken meg eller bilen som lå på siden med nødblinklys og frontlyktene på, sa Thomassen til Fædrelandsvennen.

Uten mobildekning tok det lang tid før han fikk meldt til ambulanse og politi at hans far var skadet. Faren ligger nå på Rikshospitalet.

— Da jeg leste saken, tenkte jeg på at en kompis kjørte samme vei søndag, altså tre dager før ulykken. Rundt Honnemyr kom en gutt i slutten av tenårene ut midt i veien. En annen lå i fosterstilling i veikanten. Da vi senket farten, føk den liggende gutten opp og begynte å slå på bilen. De hadde tydeligvis ikke ærlige hensikter, forteller venndølen til Fædrelandsvennen, og fortsetter.

- Må tenke seg om

— Disse to ”rauhålene” har kanskje ansvaret for at ingen stoppet da det virkelig gjaldt. Hvis de to driver på med dette på denne veien ofte, er det ikke rart ingen våger å stoppe. Man skal jo stoppe når folk trenger hjelp, men har man slike erfaringer, vegrer man seg, sier han.

Mannen mener det er viktig å få frem dette, og han sier alle som driver med falske ting langs veiene må tenke over at de egentlig ødelegger for mennesker som virkelig trenger hjelp.

— Disse guttene kan ha det egentlige ansvaret for at det er blitt slik at folk ikke tør stoppe på denne lite trafikkerte veien mellom Vennesla og Birkeland.

— Skal du anmelde dem?

— Nei, det ender vel med masse papirarbeid og ingenting mer. Nei, men jeg håper alle som leser dette blir obs på forholdene. Hadde vi hatt bedre tid, skulle vi stoppet og forklart dem hvor alvorlig det er å ”fake” ulykke for å få folk til å stoppe, sier venndølen.

Fremdeles alvorlig

Faren til Thomassen ble torsdag fløyet med luftambulansen fra sykehuset i Kristiansand til Rikshospitalet i Oslo. Fredag kveld opplyser Thomassen at faren er ved bevissthet, men at situasjonen fremdeles er alvorlig.

I kveld fikk han også snakket med mannen som stoppet og ringte ambulanse.

— Han ringte og ville høre hvordan det gikk. Det var en veldig hyggelig samtale. Jeg ville også gjerne takke ham for hjelpen, så det var veldig greit at han tok kontakt, sier Thomassen.