KRISTIANSAND: Det var fem og en halv time inn i 2011 at kvinnen ble stoppet mens hun kjørte en Opel Astra i Vågsbygdveien.

Kvinnen hadde vært på nyttårsfest i Vågsbygd og kjørte utfor veien ved Kjosbukta. Politiet kom til stedet og kvinnen var den eneste personen ved bilen.

Trelitersdunk med vin

Kvinnen ble kjørt til legevakta for å avgi blodprøve. Prøven ble tatt klokken 06.49 og analyseresultatet viste at hun hadde en alkoholpromille på 2,06 i blodet.

I retten forklarte kvinnen at hun hadde hatt med seg en trelitersdunk med vin på festen. Hun fortalte i tillegg å ha drukket en Mohito-drink og en Bombay-shot under nattas festligheter.

Hun husket ikke trafikkuhellet da hun ble oppringt av Falck ved 8-tiden på morgenen.

Skjerpende omstendigheter

– Allmennpreventive hensyn taler med styrke for at det reageres strengt mot kjøring i påvirket tilstand. Føring av motorvogn i dagens trafikkbilde representerer et stort skadepotensial ved uforsvarlig bruk, og kjøring i påvirket tilstand medfører ikke bare et uakseptabelt risikomoment i trafikken for føreren selv, men også for andre, heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Retten fant det skjerpende at kjøreturen fant sted på en fylkesvei med til dels mye trafikk. Retten fant ikke grunn til å gjøre unntak fra hovedregelen om ubetinget fengsel.

Straffen ble satt til fengselsstraff i 26 dager og 10.000 kroner i bot. Hun mister i tillegg førerretten i to år og et halvt år.