GRIMSTAD: Det er Agderpostens papirutgave som i dag melder at strandhuset som var eid av forfatter Knut Hamsun i Nørholmkilen nå er solgt. Eiendommen gikk for 10,4 millioner, ifølge avisen.

Det er en hytte lenger ute fra selve hovedhuset Nørholmen som nå er solgt.

— Sørvika er solgt. Det var hyggelig med tanke på at den har ligget lenge. Begge parter føler at de har gjort en god handel, sier eiendomsmegler Hilde Thorsen Røinås i ABCenter til Agderposten.

Eiendommen, med 75 meter strandlinje, dypvannsbrygge, seks mål tomt og atelier, og ble første gang lagt ut for salg i 2009, da med en prisantydning på 21 millioner kroner. Eiendomsmegler1 i Bærum var den gang oppgragsgiver og prisantydningen ble flere ganger senket, uten hell. I vår tok ABCenter i Grimstad over, da med prisantydning 11,9 millioner kroner.

Forfatter Hamsun erhvervet gården Nørholmen i 1918. Han brukte penger han hadde fått gjennom nobelprisen til å gjøre gården om til et mønsterbruk. Han utvidet hovedbygningen i klassisistisk stil og dyrket opp store deler skogsmark. Hamsun ville dyrke jorden slik Isak Sellanrå i sin egen bok "Markens Grøde", som kom ut i 1917. Knut Hamsun døde i 1952.