KRISTIANSAND: Ulykken skjedde lørdag før klokken 09.22. — En jente på 17 år er bekreftet omkommet. Hun ble påkjørt av en lastebil, ført av en mann fra Litauen, sier operasjonsleder Stein Watne i Agder politidistrikt.

Jenta er fra Fevik i Aust-Agder.

— Vi vet ikke noe om selve forløpet. Vi sitter nå i avhør med vitner. Før de er avhørt, kan vi ikke si noe om hvordan dette skjedde.

- Var noen av dem øyenvitner til påkjørselen?

- Jeg kan ikke si sikkert om de så selve ulykken. Men de har interessante opplysninger vi ønsker å sikre oss, sier Watne.

Han opplyser at førerkortet til lastebilsjåføren er beslaglagt. Det er også tatt blodprøve av mannen - begge deler rutinemessig.

— Så langt er det ikke noe som tyder på promille, tilføyer operasjonslederen.

På åstedet

— Politiet og teknikere fra Statens vegvesen har vært på åstedet. Sjåføren sitter nå i avhør med tolk, og har rutinemessig avlagt blodprøve på legevakta. Inntil avhøret er ferdig, vet vi lite om selve hendelsesforløpet, sa operasjonsleder Ove Austenaa til fvn.no tidligere på dagen.

LES MER: Oversikt over alle dødsulykkene på Sørlandet siden 2000

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til var den utenlandske sjåføren på vei hjem til Vennesla fra jobb.

70-sone

Da Fædrelandsvennen var på stedet, sto ulykkesbilen parkert flere hundre meter fra selve åstedet.

Det er 70 km/t fartsgrense på åstedet. Det er heller ikke fortau der ulykken skjedde.

To ambulanser var på stedet, samt brannvesen og politiet.

Trafikken stoppet opp i begge retninger. Et felt ble åpnet ble åpnet for trafikk igjen klokken 10.15. Trafikken gikk som normalt igjen ved 11-tiden.