AGDER: Inger Holen er ansatt som koordinator for oppfølging av Regionplan Agder 2020, som fylkene avtale i fjor.

– Potensialet i regionplanen er kjempespennende. Dette var midt i blinken for meg, sier Inger Holen, som har jobbet som forsknings— og utviklingsdirektør ved Sørlandet sykehus siden 2003. STADIG TETTERE.

Selv om det går mot nei til sammenslåing av fylkene, arbeider fylkesadministrasjonene stadig tettere sammen.

– Hvor relevant er Aust-Agders folkeavstemning om ett Agder for ditt arbeid?

– Det som ligger i planen er viljen til å samarbeide. Den er ikke knyttet til valget. Jeg har ikke lyst til å svare på hva jeg håper blir utfallet av valget.

Holen vil ha kontor både i Kristiansand og Arendal.

– Inger Holen vil få en sentral stilling og jobbe nært med politikere og administrasjon i kommuner og begge fylker, samt det private næringsliv, sier strategi- og utviklingssjef Kenneth Andresen i Vest-Agder fylkeskommune.

TOPPBYRÅKRATER

Det første hun skal gjøre er å etablere et sekretariat, som skal overta Agderrådets rolle.

Sekretariatet skal bestå av toppbyråkrater fra begge fylkene, fra Kristiansand og Arendal, og fra regionrådene i Knutepunkt Sørlandet, Lindesnes, Lister, Setesdal og Østre Agder

Ingen politikere skal være med i dette sekretariatet.

– Grunnen til at vi gjør det slik, er at vi ønsker at administrasjonene skal få et godt trykk på iverksetting av regionplanen, som jo er et politisk dokument, vedtatt av begge fylkeskommunene, sier Kenneth Andresen.

Gruppen vil ha faste møter, og legge frem saker til politisk behandling.

– Det skal også etableres en egen politisk samordningsgruppe, sier Andresen.

«GOD AMBASSADØR»

I en epost til ledergruppen på sykehuset skriver direktør Jan-Roger Olsen at han mister en kollega han har satt stor pris på.

«Hun har også vært en god ambassadør for sykehuset i mange sammenhenger og gjort en betydelig innsats for å få på plass viktige samarbeidsarenaer for Sørlandet Sykehus HF, spesielt mot Helse Sør-Øst og Universitetet i Agder.» skriver Olsen.

Hun tiltrer ny stilling gradvis fra 15. september, men vil fungere som direktør ved sykehuset frem til 15. oktober. Holen beholder lønnsnivået fra sykehuset, men vil ikke opplyse hva dette er.