KRISTIANSAND: Ved 23.00-tiden hadde verken Hovedredningssentralens redningsskøyte eller redningshelikoptrene funnet noe i søket utenfor Kristiansand.

– Alt tyder på falsk alarm, sier Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Hovedreningssentralen trapper nå ned søket etter båten som angivelig skal ha gått på grunn utenfor Kristiansand.

Ingenting å finne

– Det er ingenting å finne verken med helikoptre eller redningsskøyten. Vi er nå i ferd med å trappe ned søket, sier Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

– Slike falske alarmer svekker beredskapen. Hadde vi fått tak i dem som sendte ut den falsk nødmeldingen, hadde det blitt kostbart for dem, sier Vikøren. Han bekrefter at det kan være snakk om et femsifret beløp i kostnader for drift av luftambulanse og redningsskøyte.

Sea-King returnerer

Sea King-helikopteret fyller nå drivstoff på Kjevik før det returnerer til Sola i natt.

Det ble søkt ved Oksøy fyr, Grønningen og helt ut mot Songvår fyr, før de søkte inn i fjorden mot Kristiansand. Hovedredningssentralen hadde sporadisk kontakt med personene som angivelig skulle være i båten.

— Ved sist oppkalling sa de at de var ved Odderøya fyr, sier Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen.

Også et Sea King-helikopter fra Sola bistod i letingen.

— Det er et lite stykke mellom Odderøya og Oksøy fyr og litt ulike karakteristikker på fyrene. Enten vet ikke personene hvor de befinner seg, eller så er dette en falsk alarm. Vi leter inntil det motsatte er bevist, sa Vikøren i 21-tiden.

Da var det for tidlig å avgjøre om det er falsk alarm eller ikke.

Hovedredningssentralen fikk inn meldingen litt over klokken 19.00. Beskjeden var at en båt sto fast på grunn, men tok ikke inn vann.

Hovedredningssentralen fikk opplyst at det var fem personer om bord i båten, og at en av dem muligens skulle ha brukket armen.