Kristiansand: 41-åringen fikk en dom fordi han nektet å vedta et forelegg for å ha kjørt i 102 kilometer i en 80-sone. Boten var på 6000 kroner.

«Ulykkesdagen 11. september», endatil på en fredag, kom den 41 år gamle forretningsmannen fra Hånes kjørende på E18 i Lillesand. På strekningen ved Nortonkrysset til Gaupemyr kjørte han i 130 kilometer i timen hvor hastighetsgrensen er 100 km.

Fartsmålingen ble gjort av en sivil politibil med gjennomsnittsmåler. 41-åringen nektet å vedta forenklet forelegg. Da han ble stanset opplyste bilføreren at han hastet for å rekke et fly, at han kjørte 40.000 kilometer i året, og at han hadde lett for å pådra seg prikker.

Forelegget på 9500 kroner som senere ble utferdiget, ble også nektet vedtatt. Derfor havnet saken i tingretten som enedommersak. I retten møtte ikke forretningsmannen frem, men saken ble likevel fremmet for behandling.

Tingrettsdommer Per Olaf Refsalen har bemerket at 41-åringen er domfelt tre ganger tidligere for hastighetsoverskridelse. Han er dessuten bøtelagt åtte ganger, derav seks ganger på grunn av brudd på vegtrafikkloven.

I tillegg til forelegget på 9500, som er fastsatt i samsvar med forskriften som gjelder for slike bøtesatser, må 41-åringen betale 2000 kroner i saksomkostninger.