OSLO: Høyreleder Erna Solberg frykter mye folk og lite politi på Sørlandet vil skape problemer i sommer. I ettermiddagens tale til sentralstyret i Høyre var det kriminalitetsbekjempelse som stod i fokus. Tidlig i talen henviste hun til Sørlandet.

Holder stengt

— Sørlandet, som i perioder opplever at befolkningen dobles om sommeren, vil også oppleve spesielt store problemer denne sommeren. Lensmannskontorer tvinges til å holde sommerstengt p.g.a. bemanningsproblemer og økonomi, sa Solberg.

Hun fortsatte talen med å sitere Politiets Fellesforbund sin leder: ”Det som nå skjer er det motsatte av det justisministeren har fortalt Stortinget og det norske folk, nemlig at vi aldri før har hatt så mye politikraft som nå. Knut Storbergets troverdighet er med dette kraftig svekket”

Storberget-kritikk

I en halv time fortsatte Solberg å vekselvis hogge løs på regjerningens justispolitikk og fremheve Høyres alternative politikk. Talen ble avsluttet på følgende vis:

- Høyre er ærlig. Justisministeren er det ikke. Høyre har virkemidlene. Justisministeren har det ikke. Høyre stiller med en krimplan. Justisministeren stiller med en medieplan…