– Politikerne i Aust-Agder som arbeidet frem forhandlingsresultatet må nå ut og slåss for det, hvis dette skal bli noe av, sier fylkesvaraordfører Toril Runden (Ap) i Vest-Agder.

Onsdag morgen leverte Respons Analyse hovedtallene fra en meningsmåling gjort blant 2000 sørlendinger gjort de siste ukene.

Mens vestegdene sier ja, sier austegdene nei. Dermed går folket imot sine fylkespolitikere, som tidligere i vår forhandlet seg frem til en innstilling om å slå sammen fylkene.

AUST-AGDER IMOT

I Aust-Agder går 44 prosent imot en sammenslåing av fylkene. 32 prosent er for sammenslåing, og 24 prosent er uten oppfatning.

Tilsvarende tall i 2004 var 68 prosent mot og 32 prosent for. Dermed er det endring i ja-retning i Aust-Agder.

Tar vi bort vet ikke-gruppen, og kun har med dem som har bestemt seg, viser tallene at 58 prosent er mot sammenslåing mens 42 prosent sier ja i aust.

VEST-AGDER

Hovedtallene for Vest-Agder viser at 51 prosent er for sammenslutning, 17 prosent er mot, mens 31 prosent ikke har gjort seg opp noen mening om saken.

Blant dem som har en oppfatning er 75 prosent for og 25 prosent mot.

Tilsvarende tall i en opinionsundersøkelse fylkeskommunene fikk utført i 2004 var 73 prosent for og 27 prosent mot. Det er altså en liten endring i ja-retning i Vest-Agder.

31. MAI

Hele undersøkelsen skal legges frem mandag 31. mai.

Deretter skal fylkestingene i Aust— og Vest-Agder behandle sammenslåingssaken henholdsvis 15. og 16. juni.

Utgangspunktet er rapporten fra arbeidsgruppen utgått fra begge fylkene, som entydig sa ja til sammenslåing, etter en nærmere fordeling av funksjoner og arbeidsplasser.