KRISTIANSAND: Forholdene 29-åringen fra Kristiansand er dømt for strekker seg fra februar 2010 til mai 2011. Mannen her blant annet hindret en politimann i hans arbeid, og truet en annen politimann.

Truslene kom da mannen ble satt i arresten i april i fjor. Da truet han en politibetjent med at han skulle finne ut hvor betjenten bodde. Da betjenten spurte hva som skulle skje, svarte 29-åringen at han "fikk vente og se".

Hindret politibetjent

I mai i år hindret han en annen politibetjent i hans arbeid med å pågripe en annen person. Ifølge rettsdokumentene trampet han like ved hodet til en arrestant som lå på bakken.

Da han løftet beinet for å gjøre det samme igjen, skjøv politibetjenten ham vekk. Dette likte 29-åringen dårlig, og tok tak i betjentens jakke med begge hender og nektet å slippe.

Den tiltalte ble også dømt for flere andre forhold.

Tatt med hasj og kniv

Da 29-åringen i mai i fjor gikk av ekspressbussen fra Oslo på Hånes, ble han observert av politiet og stoppet. I en skulderveske hadde han 244 gram med hasj og to diamantringer taksert til 20.000 kroner.

Han ble også stoppet i september i fjor. Før han ble pågrepet forsøkte han å rømme. Han ble funnet i et busskur, og en pose med 50 gram hasj ble funnet fem meter fra busskuret.

Da politimennene plukket opp posen var den fremdeles lunken, etter å ha vært i 29-åringens høyre sokk. I den venstre sokken hadde han 2000 kroner i pengesedler. Han hadde også en foldekniv på kroppen.

Forskjellige forklaringer

Da den tiltalte skulle forklare forholdene i retten, avga han på flere punkter en annen forklaring enn hva han gjorde i politiavhør.

Blant annet fortalte han i politiavhør at de to ringene ble kjøpt fra en venninne i Kristiansand for syv-åtte år siden for 8.000 kroner.

Men i retten forklarte han at den ene ringen var kjøpt i Sverige for ti år siden for 10.000 kroner, og den andre ble kjøpt i Stavanger for fem-seks år siden for 7-8.000 kroner.

Fengsel i tre måneder

Retten festet imidlertid ikke lit til noen av forklaringene, og konkluderte med at ringene måtte være utbytte av en straffbar handling og at tiltalte måtte være klar over dette.

29-åringen ble dømt for alle forholdene og må tilbringe 90 dager i fengsel for ugjerningene.