KRISTIANSAND: – Vi har hatt rubbel og bit av mannskaper fra både Rogaland og Agder-fylkene ute og har kontrollert totalt 1278 biler i Vest-Agder, forteller Øystein Krogstad, distriktsleder for Rogaland, Aust— og Vest-Agder Up til fvn.no.

Politiet hadde kontroller ved både Grim, Kjosbukta og ved Suvatne i Vest-Agder. I tillegg har politiet hatt kontroller i Arendal i Aust-Agder.

Det ble kontrollert både fart, promille, vognkort, bilbeltebruk, mobilbruk, tilhengere. Utenlandske bilister og trailere ble sammen med mopedister kontrollert ekstra nøye. Flere mopeder ble sjekket på Vegvesenet sin tralle for toppfart.

Se videoen øverst i saken der en kvinnelig mopedist har for høy toppfart på mopeden og blir fratatt skiltene ved Suvatne.

Kontrollresultat for Vest-Agder

*1278 kjøretøy kontrollert

*107 forenklede forelegg for fart – 4 førerkortbeslag

  • 84 gebyrer for manglende bilbelte

  • 40 gebyrer for mobilbruk

  • 28 kjøretøy avskiltet

  • 52 mangellapper

  • To er pågrepet etter utlendingsloven – oppholdt seg ulovlig i landet.

– Verste jeg har sett i år

Den høyeste målte farten som ble målt var på Grim. Der kjørte en person i begynnelsen av tjueårene 85 km/t i 40-sonen.

– Det er over det dobbelte av den lovlige hastigheten og det er pent sagt hodeløst. Det er det verste jeg har sett til nå i år, sier Krogstad.

Men bortsett fra den hendelsen og den høye andelen manglende bilbelter så er distriktslederen fornøyd med resultatet.

– Vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger som jeg har hørt. Det dør i gjennomsnitt en person på norske veier hver dag i juni. Hvis vi nå har gjort folk litt mer oppmerksomme på veien så er det kjempepositivt, sier distriktslederen.