KRISTIANSAND: — Ingen av prøvene påviser verken PMA, PMMA eller annet uvanlige innhold, opplyser Dag Tallaksen, leder av uro- og narkotikaavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Les også: Frykter dødsdop selges på gata

Mye frykt

For snart én måned siden skapte flere dødsfall i narkotikamiljøet i Kristiansand stor frykt blant narkomane. Flere mente det dødlige stoffet PMMA hadde inntatt bybildet og at det vår årsaken til dødsfallene. Symptomene var svært lik de som oppstår når man får i seg de dødlige stoffene PMA og PMMA (se fakta).

I etterkant av dødsfallene sendte politiet inn tre prøver.

En av prøvene ble levert av en lege i byen. Han fungerte som en mellommann mellom politiet og en pasient. De to andre prøvene ble sendt inn på bakgrunn av pågripelser.

— To i miljøet ble pågrepet og avhørt. Det ble gjort beslag av narkotika. De to personene beskrev stoffet som det urene amfetaminet, opplyser Tallaksen.

Ingen rapport

I etterkant av dødsfallene ble det gjort obduksjon av de avdøde. Fvn.no har vært i kontakt med leder for krimteknikerne i Agder politidistrikt, Gunnstein Kallhovd. Han forteller at obduksjonsrapportene ikke er klare. Det kan ta opp til fire måneder å få svar på slike obduksjoner, opplyser Kallhovd.

I forbindelse med narkotikadødsfallene ble det også spekulert i om stoffet kunne være blandet ut med andre dødelige giftstoffer som rottegift, startgass og stryknin. Men heller ikke slike stoffer er påvist av Kripos.

Dag Tallaksen sier det fortsatt snakkes om dødsfallene i narkomiljøet.

— Jeg hadde senest denne uken samtale med en av byens narkomane. Han fortalte at det fortsatt er frykt for stoffet i byen, sier Tallaksen.

I Norge er det siden oktober bekreftet 12 dødsfall som følge av PMMA. Folkehelseinstituttet advarer på det sterkeste mot bruk.

Avdelingsleder for uro- og narkotikaavsnittet, Dag Tallaksen, med narkotikabeslaget som ble gjort i slutten av februar. Foto: Jan Oddvar Eide