GRIMSTAD: En patrulje oppdaget den tiltaltes Opel i Grimstad like etter midnatt 22. desember i fjor. Det tok en stund før 31-åringen skjønte at politiet ville stanse han og det tok litt tid før han fant et sted det var mulig å få stanset.

I retten forklarte den rutinerte politimannen at han ikke oppdaget noe galt med mannens kjøreatferd eller tekniske feil på bilen, men at han likevel ønsket å gjennomføre en rutinekontroll.

Politiet skrev anmeldelse for å ha unnlatt å stanse for politikontroll. Retten mente imidlertid at mannen hadde stoppet så fort det var forsvarlig og tvilen kom derfor den tiltalte 31-åringen til gode.

– Det faktum at tiltalte faktisk stanset da han kom til et egnet stoppested, og at dette skjedde relativt kort tid etter at han forsto at politiet ville kontrollere hans kjøretøy, underbygger etter rettens oppfatning at tiltalte aldri forsøkte å unndra seg politiets kontroll, heter det i dommen fra Aust-Agder tingrett.

Etter å ha blitt stanset i Laugevoldveien i Grimstad fant politiet 2,4 gram marihuana. Et kvarter senere fant politiet cirka fire gram amfetamin på en adresse i Grimstad.

Mannen sa seg skyldig i å ha oppbevart narkotika. Mannen ble også dømt for å ha brukt narkotika ved minst to anledninger. Straffen ble satt til betinget fengsel i 18 dager og en bot på 3000 kroner.