KRISTIANSAND: Kvinnen motsatte seg varetektsfengsling da hun ble fremstilt i tingretten for tingrettsdommer Torje Torjesen.

Politiadvokat Johan Martin Kile argumenterte for at det var fare for gjentakelse av straffbare handlinger, og dette aksepterte tingretten.

Fire uker

Kvinnen blir derfor sittende i varetekt i fire uker.

«Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på sakens alvor, siktedes egen forklaring med hensyn til bruk av ild, samt at siktede to ganger tidligere har hatt episoder med bruk av ild, den ene gangen brann av klær, den andre gangen ildspåsettelse på en avfallsdunk på toalettet Oslo S. Det foreligger derfor fare for gjentakelse av nye straffbare forhold», skriver tingrettsdommer Torjesen i sin kjennelse.

Retten mener at varetektsfengsling ikke er et uforholdsmessig inngrep sett på bakgrunn av sakens alvor.

Tente på papir

«Det er ved denne vurderingen blant annet lagt vekt på at siktede nå i løpet av kort tid har vært involvert i to branntilløp som lett kunne ha fått alvorlige følger, nemlig det forhold hun nå siktes for, samt forholdet som skjedde på Oslo S 28. desember 2010».

Den siktede kvinnen møtte sammen med sin forsvarer, advokat Knut Henning Larsen. Hun har i avhør erkjent at hun samlet sammen noe papir og tente på inne i lokalet til Brun og Blid.

Flere andre som lå i solsengene kom seg uskadet ut. Det samme gjorde en person som bodde i en leilighet over solstudioet.

Kvinnen er siktet etter straffelovens paragraf 148, den såkalte mordbrannparagrafen.