UTGÅR: Skiltene som varsler om fare for kø i Hannevika kom opp midlertidig for seks år siden. Først nå blir de tatt ned. FOTO: GEIR WILLY HAUGEN

Kristiansand: — Hva skal jeg si, ting kan tyde på at de burde vært tatt ned, sier Anne Grete Tofte i Statens vegvesen, når Fædrelandsvennen ringer og spør om «Fare for kø»-skiltene i Hannevika.

Under tittelen «Akutt fare for kø» skrev Fædrelandsvennen om skiltene 8. oktober 2005. Bakgrunnen for at skiltene kom opp var overgangen fra betjent til manuell bomstasjon ved Falconbridge. Dette i tillegg til at en kortterminal streiket, førte til lange køer. Kjell Riseng i Kristiansand Bompengeselskap fortalte den gang at skiltet ble stående i minst en måned.

— Her har det skjedd en forglemmelse, og skiltene skal nå tas ned, sier Tofte. Hun forteller at bestillingen er sendt til entreprenøren, og at det nå ikke lengre er fare for kø i Hannevika.

Også i forbindelse med byens bomstasjoner skal skilter bort. Både ved bomstasjonene på Bjørndalssletta og ved Sødal er fartsgrensen satt ned til 50 kilometer i timen i forbindelse med bompassering.

Samtlige bomstasjoner i Kristiansand ble helautomatiserte i fjor sommer, og dermed er det ikke lengre behov for å ta hensyn til de som skal inn og ut av betalingslommen.

— Det er planlagt at fartsgrensen blir endret så fort områdene er ryddet opp, og betalingsbodene er fjernet, sier Tofte.

Nye Kristiansand Bompengeselskap opplyser at utstyret skal være fjernet i løpet av september. Fartsgrensen forbi bomstasjonen på Bjørndalssletta blir da 80 kilometer i timen, mens du kan kjøre 70 kilometer i timen på Torridalsveien.