Ja, da var juleferien vel overstått, juletreet fryst ut og vi har sparket i gang et nytt tiår.

Fvn.no har fått god hjelp fra leserne med å koke sammen kandidatene, og har endt opp med kategoriene og alternativene som er listet opp under. Hvem og hva mener du fortjener å bli husket ekstra godt? (i positiv eller negativ forstand).

Stem på din egen favoritt i kategoriene under og send ditt svar til ann.magritt.arnli@fvn.no innen mandag 18. januar. Overraskelsespresang venter en utvalgt leser.

Nyhetssak:

1. Mette Marit Tjessem Høiby gifter seg med Kronprins Haakon Magnus. (2001)

2. 1000 bilister blir sittende fast i snøkaoset på E18 februar 2007. 3. Den mystiske flåtemannen som ble funnet i Skagerrak i april 2006. Sitat:

1. Vold mot kvinner vil bli redusert dersom kvinnene ikke legger beina i kors når mannen kommer hjem fra jobb.

(Utsagnet som førte til at Tore E Olsen , Demokratene, ble utvist fra Bystyret i Kristiansand i 2005.)

2. Det er ingen klubber som har levert flere spillere til europeiske nattklubber enn Start.

-Svein Mathisen

3. Det er veldig veldig naivt. Quarten er like død som et lik og det er det på tide å innse. Det er ikke noe vits i å pumpe mer krefter inn i dødkjøttet.

-Pål Hetland , om Arild Buli’s overtakelse av Quartfestivalene etter konkursen i 2008. Fotballkamp:

1. MK slo Start 3 – 0, 1 – 0 og tilslutt 3 – 0, i en og samme sesong. Alle obligatoriske kamper i 1. divisjon og cupen.

2. Starts kamp mot Fredrikstad i siste runde i sølvåret (2005?). Tragedien med Dagfinn Enerly som overskygger alt.

3. Starts hjemmekamp mot Vålerenga i sølvåret 2005. (3-0) Start ligger 3 poeng bak og har 6 mål dårligere målforskjell. De trenger enten en stor seier (minst 3 mål) eller hjelp fra andre lag i seinere kamper + en sier i denne kampen for å ha mulighet på gullet igjen. En 3 måls seier virker håpløst. Blant annet fantastisk spill fra Stefan Bärlin sikret sølvet.

Brøler:

1. Bedrifter og enkeltpersoner verden over som lot seg lure til og bruke millioner av kroner på å beskytte seg mot den såkalte datakollapsen, som skulle gå som en pandemi over hele verden ved milleniumskifte ,og få alt til og fullstendig krasje. De som kom opp med denne geniale ideen lurte en hel verden og ble nok også mangemillionærer på menneskets naivitet.

2. Da bystyret i Kristiansand tidlig i det 10-året som ligger bak oss vedtok å selge aksjene i Agder Energi, foretok de ifølge en leser en alldeles hodeløs handling. Byen gav dermed for all fremtid avkall på sin betydelige andel av de årlige inntektene som genereres av et av de største kraftselskapene i Norge. Sentrale aktører i denne prosessen var daværende ordfører Bjørg Wallevik (H), Tore Austad (H), Bjarne Ugland (Ap) og daværende rådmann Erling Valvik.

3. Arild Buli's gjenopplivningsforsøk av Quartfestivalen i 2009. Kunstner:

1. Per Fronth

2. Kjell Nupen

3. Else Marie Jacobsen

Plateartist:

1. Thom Hell

2. Erik Faber

3. Helene Bøksle

Band:

1. Kristiansand symfoniorkester

2. Green Carnation

3. Heroes & Zeros

Idrettsutøver:

1. Ludvig Hundsbedt

2. Thor Hushovd

3. Nila Håkedal

4. Andreas Thorkildsen

(flere lesere har poengtert at Thorkildsen mangler i denne avstemmingen. Med verdensrekord, tre OL-gull og tre VM-gull, er vi helt enige i at han definitivt fortjener en plass på listen.)