KVINESDAL: Fra mandag av må bilførere som skal over Kvinesheia belage seg på et drøyt kvarter ekstra kjøring. På kvelds— og nattestid mellom klokken 18 og 06 blir all trafikk omdirigert til gamle E 39 gjennom Kvinesdal.

Grunnen er vedlikeholdsarbeid i de fem tunnelene mellom Fedaheitunnelen og Handeland.

— Omkjøring vil bli skiltet. Gamle E 39 over Kvinesheia er helt grei å kjøre på denne tiden av året, sier senioringeniør Tor Alf Høye i Statens vegvesen til fvn.no.

Én million liter vann

Fedaheitunnelen blir bare delvis stengt mens arbeidet pågår, slik at trafikken ikke må gå om Feda.

— Vi vil vaske siste del av Fedaheitunnelen når det er lite trafikk, sier anleggsleder Jan Rune Kvinlaug hos entreprenøren Veidekke, som skal utføre arbeidet.

Ifølge Kvinlaug vil drøyt én million liter vann gå med når de fem tunnelene skal vaskes.

Sjekk veimeldinger fra Statens vegvesen her

I tillegg til tunnelvask, skal Veidekke skifte lyspærer, asfaltere og henge opp nett for issikring.

— Vi gjør litt forskjellig arbeid når vi først må stenge likevel, sier Kvinlaug.

Øvelse

Tirsdag kveld skal også brannvesenet, Statens vegvesen, Veidekke og ambulansepersonell gjennomføre en brannøvelse i Teistedalstunnelen, hvor en bil skal tennes fyr på. Både varslingsanlegget og viftene i tunnelen skal testes.

Statens vegvesen har varslet at E 39 vil være stengt fram til onsdag 1. juni, men ifølge entreprenøren er det ikke sikkert at arbeidet vil pågå så lenge.

— Mest sannsynlig vil vi bruke kortere tid. Men vi er usikre på hvor lang tid det vil ta å skifte lyspærer. Derfor er det bedre å være på den sikre siden. Folk blir mer fornøyd om vi blir ferdige før tiden, enn om vi må stenge lenger. Dessuten er det fortsatt noe uklart om arbeidet skal pågå i helgen. Det kan hende at veien vil være åpen da, sier Kvinlaug.