KRISTIANSAND: Svein Vasby, leder for operasjonssentralen i Agder politidistrikt, sier at han purret på politiet i Rogaland forrige uke. Der har de satt ned en gruppe, bestående av blant annet politimesteren og fageksperter, for å vurdere om det blir søk eller ikke etter den omkomne personen som ble observert på vraket i Korsvikfjorden 23. april .

— De lovte en snarlig avgjørelse. Vi beklager at det har trukket ut i tid, men det er ingen enkel oppgave og operasjon, sier Vasby.

Problemet er at det er farlig å bevege seg i nærheten av vraket.

Vasby har vært i kontakt med de pårørende til de to savnede danske dykkerne som ikke kom opp til overflaten igjen etter et dykk på vraket 26. september i fjor.

— Sånn jeg har oppfattet de, har de et sterkt ønske om å få de ut og få en grav å gå til. Men de har selv vært med å dykke på vraket og har forståelse for årsakene til at dette tar tid, sier Vasby.

Uklart om det blir søk etter døde dykkere i skipsvrak

- Innviklet

Politimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt sier at han venter en avgjørelse på om det blir søk eller ikke i neste uke.

- Hvorfor har det tatt så lang tid?

— Fordi dette er kompleks og innviklet. Det er ikke hvem som helst som kan gjøre en sånn operasjon, svarer Vik.

- Hva tenker du om at det er pårørende som sitter og venter på avgjørelsen?

— Jeg tenker at det er tungt å miste noen på sjøen og vite at noen kan ha funnet de. Men jeg er sikker på at de har respekt for at vi må bruke tid på å bestemme oss.

Prioriterer sikkerheten

Politimesteren understreker at det viktigste for ham er å sørge for god sikkerhet for de som eventuelt skal lete etter den omkomne.

— Vi prøver å finne så mange vi kan, men sikkerheten til de som skal utføre dette er prioritet én, sier han.

Vik sier at han ikke har detaljkunnskaper om hvilke alternativer for søk som finnes. Det lyktes ikke fvn.no å komme i kontakt med SEAO-koordinator (Søk-etter-antatt-omkommet-koordinator) Janicke Johannessen mandag.