KRISTIANSAND: Tønnesland kommer fra sportsgrossistfirmaet Scan Trade i Vennesla, hvor han har jobbet som daglig leder siden 2008. – Jeg gleder meg til å ta fatt på den nye jobben. LOS er et spennende og viktig selskap i en fremtidsrettet bransje, sier den nyansatte direktøren.

Han overtar etter Roald Mæsel, som valgte å fratre direktørstillingen tidligere i år for å trappe ned arbeidsmengden. Tønnesland er bosatt i Søgne og har tidligere ledererfaring fra ISS og Esso, og er utdannet diplommarkedsfører fra Norges Markedshøyskole og BI. Styreleder i LOS, Unni Farestveit, er meget fornøyd med ansettelsen av Tønnesland.

– Han er den rette til å lede selskapet gjennom de mange nye utfordringene bransjen står overfor, som blant annet det fellesnordiske sluttbrukermarkedet og innføringen av avanserte målings – og styringssystemer, sier hun i pressemeldingen.

LOS er et heleid datterselskap i Agder Energikonsernet og er landets tredje største kraftleverandør, med over 150.000 kunder i privatmarkedet, og er landets største kraftleverandør i bedriftsmarkedet. Selskapet omsetter for rundt seks milliarder i året, og Tønnesland blir sjef for rundt 70 ansatte. Han begynner i jobben 15. august.