MANDAL: Politiadvokat Berit Woxen opplyser at påtalemyndigheten ennå ikke har tatt stilling til om det skal begjæres fortsatt fengling for den andre mannen som erkjenner deltakelse under ranet i Konsmo.

Varetektsperioden går ut på torsdag for begge to.

— Det er snakk om to alvorlige straffbare handlinger. Derfor mener vi det er nødvendig at ransmannen fortsatt holdes i varetekt. Begjæringen begrunnes med faren for gjentakelse samt ivaretakelse av allmennhetens rettsfølelse. Folk kunne føle det var støtende dersom han, som har innrømmet begge ran, slippes fri, sier Woxen til fvn.no.

Væpnet ran

Det var mandag 19. september at en maskert mann truet til seg et mindre pengebeløp fra Plussbanks filial i Vigeland i Lindesnes kommune.

Dagen etter slo to ranere til mot Sparebanken Sørs filial på Konsmo i Audnedal kommune. Den ene raneren av utstyrt med en avsaget hagle, den andre med en pistol eller revolver. Mennene truet til seg et ukjent pengebeløp og stakk fra stedet i en bil.

Senere samme ettermiddag ble to menn pågrepet, henholdsvis i Songdalen og Mandal. Sent tirsdag kveld ble ytterligere en persons pågrepet og siktet for heleri.

Erkjenner straffskyld

Sistnevnte ble løslatt etter avhør, mens de to andre ble varetektsfengslet i fire uker. To uker i full isolasjon og to uker med brev og besøksforbud. Varetektsperioden går ut torsdag denne uken.

To av mennene har erkjent straffskyld. En av dem har erkjent å stå bak ranet av både filialen på Vigeland og Konsmo. Den andre har erkjent å ha deltatt under ranet på Konsmo.

En fjerde person har i ettertid blitt siktet for medvirkning, men politiet vil ikke si hva siktelsen går ut på. Politiet har generelt vært svært sparsomme med opplysninger om etterforskningen.