KRISTIANSAND: Kristiansand kommune risikerer å miste 60 millioner kroner i belønningsmidler dersom trafikken ikke reduseres.

I Fædrelandsvennen onsdag sa miljøvernsjef i kommunen, Øystein Holvik, at politikerne må komme opp med tiltak som kan få ned trafikken. – Jeg er enig at vi har forpliktet oss til mer enn en utredning om rushtidsavgift, sa Holvik.

DEBATT: Hva skal til for at du dropper bil og velger bussen? Si din mening nederst i saken!

Avtalen som ble gjort med myndighetene for tre år siden skulle sikre regionen 285 belønningsmillioner. Det er de siste 60 millionene som Kristiansand nå skal forsøke å sikre seg.

Interpellasjon

Vidar Kleppe fremmet i formiddag en interpellasjon til det første bystyremøtet i den ny bystyreperioden. Spørsmålet lyder slik: ”Er ordføreren enig med Demokratene i at det ikke skal innføres rushtidsavgift i Kristiansand?”

– Er du redd for rushtidsavgift, Kleppe?

– Redd og redd, det skal mye til for å skremme meg. Men jeg er ikke sikker og nå vil jeg ha en avklaring av borgermester Grundekjøn, sier Kleppe til fvn.no.

Han mener at rushtidsavgift er en dårlig løsning all den tid mange mangler busstilbud.

– Det går jo ikke busser

– Folk skal ta buss, men det går jo ikke busser. Ta Bråvann og Flekkerøy. Til Bråvann går det ikke buss i helgene og da kan man ikke forvente at folk skal vente på en buss som ikke går, sier Kleppe.

Han håper nå at kommunene rundt Kristiansand vil låne ut penger.

– Det kan ikke bli rushtidsavgift når vi har så høye takster på bompenger. Bilistene er allerede veldig skattlagt. Skal man løse dette må de 15 kommunene, næringsliv og andre forskuttere penger til vei. Da kan man få tatt alt i en fei, sier Kleppe.

Neste bystyremøte i Kristiansand er 26. oktober.

DEBATT: Hva skal til for at du dropper bil og velger bussen?