TVEDESTRAND: Klokken 05.00 fikk politiet inn melding om at en mann og en kvinne i Tvedestrand var blitt angrepet av en mann bevæpnet med kniv og hagle.

— Innringer er nabo til paret som ble overfalt og han ber om assistanse av politi og ambulanse, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

Skudd avfyrt

Osaland beskriver meldingen som dramatisk og politiet rykket bevæpnet ut. Da de kom til stedet viste deg seg at det hadde vært en gjerningsmann inne i huset og truet med kniv og hagle. Det hadde også oppstått et slagsmål og et skudd var blitt avfyrt.

— Etter hvert får vi klarert huset og de to fornærmede i saken, en mann på 30 år og en kvinne på 25 år, ble tatt med til legevakten, sier operasjonsleder.

Stakk av med jaktrifle

Mannen hadde fått slått ut noen tenner. Kvinnen kom ikke fysisk til skade i hendelsen. Gjerningsmannen hadde stukket av.

— Men før han forsvant hadde han fått med seg en jaktrifle og en del ammunisjon. Det var en situasjon vi likte svært dårlig, forteller Osaland.

Klokken 07.44 ble en 26 år gammel mann fra Arendal pågrepet.

— Pågripelsen gikk greit for vår del. Han ble så transportert til Arendal hvor han foreløpig sitter i varetekt, sier Osaland.

26-åringen er siktet i saken og det vil bli vurdert fengsling. Politiet mistenker også at mannen har forsøkt å sette fyr på et bolighus i natt.

Brannstifting

— Klokken 07.13 fikk vi inn en melding fra Songe i Tvedestrand. Melder forteller at det i løpet av natten hadde vært innbrudd i huset hans samt en låve, sier operasjonsleder.

I tillegg hadde noen laget et bål inntil husveggen og satt fyr på dette. Det begynte å brenne oppover husveggen, men flammene ble slukket av en nabo.

— Vi tolker meldingene slik at noen har forsøkt å sette fyr på huset og det er jo dramatisk, forteller operasjonsleder.

Han sier at politiet på grunn av den andre episoden i Tvedestrand ikke har fått tid til å undersøke denne saken nærmere enda og at de derfor ikke kan si noe med sikkerhet.

— Men vi utelukker ikke at dette kan ha sammenheng med det andre oppdraget, opplyser Osaland.