OSLO: Politiet i Søndre Buskerud bekrefter fredag ettermiddag at de har pågrepet fire menn siktet for drapet på en mann som ble funnet drept utenfor en veigrill onsdag formiddag,melder aftenposten.no.

Mannen ble funnet i baksetet på en litauisk registrert VW Passat.

Stump vold

— Vi har pågrepet og siktet fire litauere for drapet på mannen som ble funnet i Sande onsdag, sier lensmann i Sande, Svein Kristensen på en pressekonferanse i Drammen fredag ettermiddag.

De fire er siktet for drap, etter straffelovens paragraf 233. Den avdøde ble torsdag obdusert ved rettsmedisinsk institutt i Oslo, og dødsårsaken skal være stump vold mot hodet.

— Hvordan dette har skjedd kan vi ikke gi flere detaljer om nå, sier Kristensen

Mannen er fortsatt ikke identifisert. Politiet sier han trolig er mellom 30 og 40 år gammel.

— Det viktigste arbeidet framover vil bli å skaffe en sikker identifikasjon av mannen. Vi håper å kunne identifisere mannen slik at vi kan varsle hans pårørende. Blant de meldingene vi har på savnede personer i dag, har vi ingen som stemmer overens med den døde, sier Kristensen.

På fergetur fra Riga

14. april ble den gråfargede Volkswagen Passaten registrert på fergen fra Riga til Stocholm. Sammen med bilen ble det også registrert fire personer.

Tre av disse fire ble pågrepet i Arendal torsdag, sammen med en fjerde person.

Alle de pågrepne er litauiske menn. Mennene er henholdsvis 25, 25, 26 og 34 år gamle.

Kjørte rundt i sølvgrå BMW

— De vil i løpet av kvelden bli fraktet fra Arendal til Drammen, og på mandag blir de fremstilt for varetektsfengsling, sier Kristensen.

De fire litauerne som er pågrepet ble pågrepet for vinningskriminalitet og trafikkforseelser.

— De kjørte i en gråfarget litauisk-registrert BMW da de ble pågrepet. Dette er samme bilen som flere vitner har sett i nærheten passaten der avdøde er funnet, sier Kristeinsen.

Politiinspektør Sidsel Wang Nilssen i Søndre Buskerud Politidistrikt fortalte at det har vært utstrakt samarbeid mellom politidistriktene langs kysten, fra Oslo til Agder i forkant av pågripelsene. Disse distriktene har fra før et omfattende samarbeid for å stoppe utenlandske kriminelle gjennom kampanjen «Operasjon grenseløs», og etterforskningsteamet der har deltatt i etterforskningen..