ODDERNES: Natt til påskeaften brøt tyver seg inn gjennom døren til Oddernes Gartneri. Først forsøkte de å knuse døren. Da det ikke gikk, smalt de hull i veggen, stakk hånda inn og låste opp døra fra innsiden.

Men utbyttet ble noe uvanlig.

— De har ikke fått med seg noen penger. De ligger trygt forvart i pengeskapet vi kjøpte etter to innbrudd på kort tid, forteller Hege Røsstad Skeie, som er den yngste blomsterkyndige i familien som har drevet det tradisjonsrike gartneriet på Lund siden 1930. ## Bestillingene

— Da vi kom på jobb påskeaften var skuffene dratt ut og innholdet tømt ut over gulvet.

— Kundekartoteket lå ut over gulvet, så det har vi. Og en bunke brukte gavekort ble funnet på kirkegården. Det eneste som er borte er alle blomsterbestillingene. Og det er ganske fortvilet. For vi husker jo ikke alle ordrene eller navnene.

— Det var cirka 20 bestillinger på buketter. Vi kjente igjen én kunde som tilfeldigvis var innom. Men alle de andre, hva gjør vi med dem, spør Hege Røsstad Skeie fortvilet.

— Det var bårebuketter med navn og siste hilsener. Det var brudebuketter og blomster til konfirmasjoner. Hvis noen har sett dem vil vi gjerne ha dem tilbake, sier Røsstad Skeie.