KRISTIANSAND: 4. og 5. mars rykket bileieren inn en salgsannonse på bilen i lokalavisa Søgne og Songdal budstikke. I annonsen presiseres det at bilen ikke er omfattet av bremsefeilen som Toyota har slitt med.

Noen dager senere, onsdag 10. mars, skrev flere norske nettaviser om amerikanske James Sikes' bil som angivelig skal ha løpt løpsk på en motorvei i California. Han ringte nødtelefonen 911. Toyota betviler historien.

Dagen etter, torsdag 11. mars, ringte den 49 år gamle bileieren fra Søgne til politiets nødtelefon og forklarte at bilen hans hadde hengt seg opp mens han kjørte mot Lillesand. Ferden endte i autovernet og sjåføren ble kjørt til sykehus med lettere skader.

Ukjent for Toyota

De siste ukene har Toyota, Statens vegvesen, politiet og Vegdirektoratet jobbet med saken. Verken Toyota eller politiet var kjent med at bilen lå ute til salgs.

– Nei, dette var ukjent for meg, sier en overrasket sjef Lars-Erik Årøy i Toyota Norge.

– Jeg er heller ikke kjent med annonsen, sier lensmann Kjetil Nygård i Lillesand, som etterforsker saken.

Bekrefter salgsannonse

Mannen ønsker fortsatt ikke snakke med media.

– Han er dårlig og orker ikke kommentere. Men det stemmer at han la den ut for salg. Vi har to biler, og han vurderte om vi skulle selge hans, og holde oss med én bil. Men dette har ikke noe med saken å gjøre, sier kona til den 49 år gamle mannen.

Politiet bestemte seg for å sette i gang etterforskning av saken. Men mannen skal ikke avhøres før alle tekniske undersøkelser er ferdige.