KRISTIANSAND: — Vi har hatt to hendelser der elever ved skolen har fått tilbud om ”gratis skyss” hjem. Mannen som tilbydde skyssen kjørte i en lys bil med taxiskilt på taket. Den siste episoden har vi valgt å anmelde, forteller rektor ved Mosby skole Stein Abusdal til fvn.no

Han ble kontaktet av foreldrene til barna som fikk tilbud om skyss hjem.

— Vi hadde en hendelse i november i fjor, og en nå tidlig i mars. Etter den siste valgte vi å anmelde saken til politiet. Det er veldig trist at slikt skal skje langs skoleveien, forteller Abusdal.

FOTO: REIDAR KOLLSTAD Foto: Reidar Kollstad (Arkivfoto)

Varsel

Skolene på Mosby og Torridal har sendt ut to varsler til foreldrene som følge av disse to hendelsene.— Vi sendte ut et brev etter første episoden i november og et nytt brev etter episoden nå i mars. I tillegg har vi tatt opp temaet med elevene i fellesskap. Der advarte vi mot å sette seg inn i fremmede biler, sier rektoren.

Han påpeker også at elevene som ble utsatt for hendelsene, ikke satte seg inn i bilen.

— Den første gangen, i november, var det to elever som gikk i lag, mens det i den siste episoden var tre stykker som gikk sammen, sier rektoren.

God jobb av skolen

Som rektoren sa har skolen, både på Mosby og Torridal, sendt ut varsel og advart elevene. Dette har foreldrene til elevene satt pris på.

— Det har vært gjort en veldig god jobb fra ledelsen på skolene. Det gir oss en trygghet som foreldre, sier FAU-leder på Torridal skole Anita Ingebrigtsen.

Hun forteller videre at temaet er noe hun vil ta opp på neste FAU-møte i april.

— Vi har ikke snakket om noe lignende før, men dette er noe jeg vil ta opp neste gang. Samtidig er det viktig at foreldrene snakker med ungene sine om skoleveien og forteller de at en ikke sitter på med fremmede, sier Ingebrigtsen.

Dette er FAU-leder ved Mosby skole, Frode Aarøe, helt enig i.

— Jeg har tatt samtalen med mine barn og vil oppfordre andre foreldre til å gjøre det samme. Det er trist at slike episoder skjer.

Han er enig i at skolen har håndtert saken veldig bra og er glad for at de fikk beskjed så tidlig.

— Det var bra de fikk ut varselbrevet så tidlig, det gjør det lettere for oss foreldre å bevisstgjøre barna på temaet. Slik at ungene ikke setter seg inn i bilen. Samtidig er det en trygghet i at de går flere i lag, avslutter Aarøe.

Skader taxinæringa

Agder taxi synes det er veldig trist å bli forvekslet med slike episoder.

— Det er veldig trist om en bil utgir seg for å være en taxi. Om den i tillegg er lys og ligner våre biler, kan dette være skadelig for oss. Samtidig er det fryktelig trist at slike episoder skal skje, sier dagelig leder i Agder Taxi, Roger Retterholt.

Han forteller videre at de gjør alt de kan for å hjelpe til i saken.

— Vi har et tett samarbeid med Mosby skole i denne saken, og er villig til å hjelpe de med alt som trengs. Samtidig er det viktig at politiet får gjøre sin del av jobben, avslutter Retterholt.

veien på mosbyFOTO: KJARTAN BJELLAND Foto: Kjartan Bjelland